CyberCamp Tirana 2020

About the project

Have you ever had your Facebook password taken advantage of by monetizing your profile? Or go to the bank and find out that your account is empty? This is cybercrime! It comes in many forms: a suspicious e-mail, a USB with viruses, an insecure application on your phone and many many more. If you have ever felt helpless in the face of such situations, then we welcome you to CyberCamp Tirana 2020, a continuation of our pilot project under the same name, CyberCamp Tirana 2019, but this time, fully-online through several Webinars for the first time due to the physical distance we are obligated to keep due to the COVID-19 situation.

Let us introduce you to the project in more details.

The recent attacks on computer networks, social networks and critical infrastructure have highlighted the need to raise cyber security awareness. CyberCamp Tirana 2020 aims to increase the depth of understanding and the level of ability for a closer and effective cooperation between the citizen and the police, the community and the State Police, as well as the involvement and identifying students potentially prepared to work in the future in the field of information security and cybercrime.

The project is implemented divided into 4 phases:

  1. Awareness
  2. Bootcamp
  3. Hackathon (Discovery of talents through competition)
  4. Meeting with representatives in the premises of the General Directorate of Police

CyberCamp Tirana 2020 was organized by CBTL (Center for Business Technology and Leadership), in cooperation with the State Police Directorate (Information Technology Directorate), at the Ministry of Internal Affairs, supported by the program “Strengthening Community Policing in Albania “(SCPA) funded by the Swedish Government through the Swedish International Development Cooperation Agency (Sida).

Agenda

Events

The organizing group

Dritan Mezini

Project Manager

Endri Qenanaj

Project Coordinator

Eljana Mete

Excecutive Director

The technical group / Trainers and Mentors

Igli Tafa

Ethical Hacking

Edlira Martiri

Sistemet Secure-by-design, Sistemet biometrike, Machine Learning

Armora Rama

Operacionet nga Microsoft Threat Intelligence Center

Muhamed Loshi

Siguria në e-banking

Ogerta Elezaj

Siguria në rrjete sociale

Rio Sherri

Hackathon expert and developer

Elda Balili

Mbrotja e të dhënave personale (GDPR)

Vilma Tomco

Politikat publike në Sigurinë Kibernetike

Armela Loshi

Bug Testing dhe raportimet në website

Ervin Cfarku

Lundrimi i sigurt në Internet

Ergest Nako

Impakti i pandemise ne trendet e sigurise se informacionit

Partners

Gallery from our online Zoom sessions and hackathon

Testimonials

Pjesemarrjen ne projektin CyberCamp Tirana do t’ua sugjeroja te gjithe te rinjve qe kane pasion fushen e teknologjise. Nuk ka rendesi nese keni prirje per t’u bere oficere sigurie apo hackera te bardhe sic i quajme ne; dijet qe do te merrni jane shume te cmueshme per cdo profesionist ne ICT, pavaresisht profilit qe do te zgjidhni. Temat trajtojne aspekte qe lidhen shume mire me njera-tjetren dhe ne perfundim do te ndiheni nje hap me te avancuar se shoket dhe koleget tuaj. Bravo CyberCamp Tirana 2020!

WhatsApp Image 2021-04-21 at 17.20.26
It was a pleasure to be one of the trainers in the e-Bootcamp of Cyber Camp Tirana 2020. The event organization and interaction was fascinating. I believe that my knowledge, experience and ability to translate technical jargon into business language made it easy for the participants to have a better understanding of the security landscape in banking industry.
Muhamed Loshi - Trainer

Muhamed Loshi

(Trainer)

CyberCamp Tirana 2020 eshte nje aktivitet teper interesant i cili mbledh persona nga te gjitha moshat, eksperiencat, njohurite te cilet kane pasion Cyber Security, por jo vetem. Konferencat dhe CTF e bera jane organizuar ne ate menyre qe ofrohen per kedo, me cdo lloj niveli njohurie, nga dikush i cili ka pak njohuri ne fushe, te dikush i cili eshte profesionist i fushes. P.S. Ka edhe cookies.
Bleon Proko

Bleon Proko

(Trainer)

Edhe pse online, Cyber Camp Tirana 2020 ishte nje experience jo me pak entuziazmuese se ajo e vitit 2019. Faza e pare e ‘Awareness’ ishte plot me tematika te reja dhe interesante mbi Sigurine Kibernetike. Faza e dyte, ajo e Hackathonit ishte momenti i shumepritur per mua dhe shokun tim te skuadres ku arritem te merrnim vendin e trete, pas nje kompeticioni mjaft sfidues. Shpresoj dhe uroj qe ky projekt te kete vazhdimesi dhe te rrise akoma me shume ndergjegjesimin mbi Sigurine Kibernetike tek cdo njeri prej nesh.
Frensi Qatipi

Frensi Qatipi

(Trainer)

CyberCamp Tirana 2020 ka qene nje eksperience e bukur, te cilen e kam pelqyer dhe vleresuar shume sidomos per mundesine qe u ofroi te rinjve qe duan te kene nje karrierre ne fushen e sigurise se informacionit. Pandemia na beri te perballemi me sfida te cilat nuk i kishim menduar me pare dhe Cyber Camp dha mesazhin e duhur mbi menyren sesi mund te perballojme situata te ngjashme duke u fokusuar ne menyren sesi te ndihemi sa me te sigurt online.
WhatsApp Image 2021-04-22 at 12.27.40
CyberCamp mbetet nje nga organizimet me te rendesishme persa i perket fushes se Sigurise se Informacionit ne vendin tone. Ne te tre fazat e tij (ndergjegjesimi, bootcamp dhe hackathon) kam pare me dhjetra te rinj entuziaste e te pergjegjshem per te zhvilluar dhe pasuruar aftesite e tyre. Si eksperte, jam ndjere mjaft e motivuar dhe e lumtur qe kemi ndikuar sado pak ne krijimin e nje komuniteti me te mire IT, me nje qasje te re, e sidomos ne kohet ku jetojme, ku sistemet e sigurte jane te domosdoshme.
Edlira Martiri - Trainer

Edlira Martiri

(Trainer)

Ne CyberCamp Tirana 2020 kam fituar njohuri te reja ne fushen e sigurise kibernetike nepermjet shpjegimit te trajnuesve dhe nje pamje me te qarte se cka do te thoshte te ishe pjese e botes profesionale. Gjithashtu, me mundesoi te vendosja ne praktike dijet e mia. Une do t’i keshilloja te gjithe te shfrytezonin rastin dhe te beheshin pjese e ketyre trajnimeve.

Elisa Omeri

Elisa Omeri

(Trainer)

CyberCamp Tirana has been one of the most interesting and hard-leveled CTFs I have played in Albania. From all my previous experience with CTFs I can say that it has been the only one which has been closer to good CTF standarts, interesting challenges with a variety of difficulty and categories combined on a good platform. I am glad to have been part of it
WhatsApp Image 2021-04-22 at 12.28.13
Ka qene nje eksperience e jashtezakonshme prezenca ime si trajner dhe pjese e jurise se Cyber Camp Tirana 2020. Arrita te demonstroja live disa simulime dhe sulme kibernetike qe mund te realizoheshin nga sulmues te jashtem apo te brendshem ne nje institucion. Interesimi ishte shume i madh nga te gjithe pjesmarresit dhe kjo do te mbetet nje kujtim i bukur per mua. Eksperience e paharruar ishte qasja me koleget e mi te jurise dhe vecanerisht me inicuesin e CyberCamp Tirana 2020, z. Dritan Mezini
WhatsApp Image 2021-04-22 at 12.27.16

Ne CyberCamp Tirana 2020 kam fituar njohuri te reja ne fushen e sigurise kibernetike nepermjet shpjegimit te trajnuesve dhe nje pamje me te qarte se cka do te thoshte te ishe pjese e botes profesionale. Gjithashtu, me mundesoi te vendosja ne praktike dijet e mia. Une do t’i keshilloja te gjithe te shfrytezonin rastin dhe te beheshin pjese e ketyre trajnimeve.

Elisa Omeri

Elisa Omeri

(Trainer)

CyberCamp Tirana 2020 ishte nje aktivitet shume interesant, i cili nga mblodhi te gjithe te rinjte e apasionuar ne fushen e Sigurise Kibernetike ne Shqiperi. Nje aktivitet i zhvilluar me tre sesione te ndryshme (Konferenca, Bootcamp dhe CTF). Konferenca dhe Bootcamp ishin aktivitete ndergjegjesimi ne fushen e sigurise kibernetike dhe te internetit. CTF (Capture the flag) ishte gara me profesionale dhe interesante qe eshte organizuar ndonjehete ne vendin tone. Nje eksperience e paharrueshme dhe nje hap i konsiderueshem ne rrugen e pafundme te informacionit.
Fabio Mara

Fabio Mara

(Trainer)

News